Банкеръ Daily

Общество и политика

Пасивният саботаж на властта може да провали изборите, предупреди Димитър Делчев

Има опасност изборите да бъдат провалени заради инертните действия и пасивния саботаж на властта. За това предупреди пред БНР Димитър Делчев, лидер на „Движение България на гражданите“, част от партньорската мрежа „Изправи се.БГ“. 

Всички проблеми, които предстои да бъдат сервирани на следващите избори от управляващото мнозинство, ние сме ги посочили. Дали сме решения за гласуването на българите в чужбина и тези под карантина, как да се ваксинират повече хора от секционните комисии и от изборната администрация, за да се проведе спокойно изборният ден“, допълни Делчев. 

Той изрази подозрение към БСП, тъй като назад във времето са показвали, че статуквото ги устройва. „Българите трябва да имат доверие, че техният вот ще бъде зачетен и демократичният процес да се случи“, подчерта лидерът на ДБГ.

Делчев упрекна Бойко Борисов, че се възползва от статуса си на премиер и паралелно със задълженията си провежда и предизборна кампания, предимство, с което не всички разполагат. „Борисов трябва да изхвърли ключа от джипката и да слезе най-накрая“, категоричен е той.

"Борисов трябва веднага да изхвърли ключовете от джипката, защото с ежедневните си обиколки не решава никакви проблеми, а си прави кух ПР в нарушение на закона. Изборният кодекс забранява използването на държавен пост и имущество за правенето на предизборна кампания, както и ограничава партийната реклама в рамките на 1 месец преди изборите. Налице е дискриминация", посочи Делчев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във