Банкеръ Weekly

Общество и политика

ПАСИ ИЗПРАТИ СЪБОЛЕЗНОВАТЕЛНА ТЕЛЕГРАМА ДО КОЛЕГАТА СИ КОЛИН ПАУЪЛ

Министерството на външните работи на Република България посреща с огромно възмущение новината за безпрецедентните по мащабите си терористични актове, извършени във вторник (11 септември) на територията на САЩ.Българската дипломация осъжда най-остро този чудовищен акт на безмерна жестокост и изразява надеждата, че неговите организатори и извършители ще бъдат издирени и наказани. Потвърждаваме твърдата решимост на България да продължи да бъде част от усилията и дейността на световната общност за борба срещу страхливите и цинични актове на международния тероризъм, се казва в декларацията.

Министерство на външните работи няма информация за пострадали българи от терористичните актове срещу САЩ. В министертвото е открита гореща телефонна линия, на която гражданите могат да потърсят информация за свои близки, намиращи се на територията на САЩ.

Министърът на външните работи Соломон Паси е изпратил съболезнователна телеграма до своя американски колега Колин Пауъл по повод загиналите при терористичните актове невинни американски граждани.

Не е получаван сигнал за заплаха срещу наши дипломатически представителства и граждани в чужбина, съобщи говорителят на външно министерство Елена Поптодорова. Служителите на българското консулство в Ню Йорк са били евакуирани от служебните помещения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във