Банкеръ Daily

Общество и политика

Партньорът на „Трейс груп“: Проектантът на пътя София-Своге-Мездра е допуснал много грешки

Проектантът на пътя инж. Даниела Пенева е допуснала серия от грешки при изготвянето на проекта за ремонта на фаталния път София – Своге – Мездра. Това каза в интервю за Дарик партньорът на "Трейс груп" в ремонта на пътната отсечка – Цветан Цветанов. Той е управител на „Пътно поддържане Дупница" ЕООД.

"Имаше много проблеми, не само бордюрите", обясни Цветанов. 

Пътят е проектиран 2011 година. Ремонтът е на стойност близо 23 милиона и половина евро. Междувременно проектантът на трасето инж. Даниела Пенева отрече обвиненията и заяви, че няма грешки в проектирането на пътя, в чиято отсечка 17 души загинаха при тежка катастрофа с автобус. Двете фирми в съдружие са ремонтирали пътния участък по проект на инж. Пенева.

Управителят на "Пътно поддържане Дупница" Цветан Цветанов беше категоричен, че са си разделили участъците, а той в този пътен участък нямам отношение, защото не съм го правил.

"Нашият участък е след Своге, към Мездра. Проектант на проекта беше Даниела Пенева. Много проектантски грешки имаше в самия проект и ние сме длъжни да изпълним това, което ни е дадено по проект. Ние се съобразяваме с това, което са решили проектантите. Много е несериозно да се обвинява изпълнителят, но накрая разследващите органи ще изяснят какъв е проблемът с неприятния инцидент. Този проект е преди 7 години, но е имало проблеми в самия проект, които впоследствие са преработвани и впоследствие са изпълнявани така, както трябва да се решат. Действително има неща, които самите проектанти трябва да вземат като решение и ние ги изпълняваме", посочи Цветанов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във