Банкеръ Daily

Димитър Делчев:

Партньорските взаимоотношения с ИТН са надценени

"Партньорските взаимоотношение с "Има такъв народ" са, меко казано, надценени, тъй като всички разговори бяха насочени към това ние да приемем нещо, което ни се свежда за информация". Това заяви пред БНР Димитър Делчев, депутат от ПГ на "Изправи се БГ! Ние идваме!".

"Няма как да твърдиш, че някой те е предал, без ти да си искал да се сближиш с него", смята той.

Той подчерта, че единственото нещо, което от ИБГНИ са настоявали да има ясни гаранции за две неща:


  • Реформа в правосъдието

  • Пенсионна реформа

"Очевидно трябва да бъде сменен главният прокурор Иван Гешев - нещо, което те не се ангажираха ясно да направят. Те декларираха, че ще подкрепят пенсионната реформа и ще подкрепят преизчисляване на пенсиите, но и под това не пожелаха да се подпишат", обясни Делчев и добави, че ИТН са отказали да гарантират с подпис реформи в сектор "Околна среда", както и липсата на влияние на ДПС в следващото правителство.

"Нещо, което няколко пъти видяхме, и няма как да сме спокойни", допълни Делчев.

"Най-чистото решение ще е утре в Народното събрание да има гласуване на правителство и то да не мине. Колегите от ИТН не желаят да се отива на гласуване и това ни поставя в ситуация да гласуваме някой, който вече е заявил, че не иска да бъде гласуван. ... Първият мандат е провален", коментира депутатът. 

Делчев изказа надежда, че при усилие от страна на ДБ и ИБГНИ за успешно реализиране на трети мандат да се включи и партия ИТН.

Facebook logo
Бъдете с нас и във