Банкеръ Daily

Общество и политика

Партийната дреха е тясна за Мая Манолова

"Убедих се, че партийно-политическата дреха е тясна, за да бъдат защитавани гражданите. Тъй като съм част от партия, хората приемат изказванията ми от трибуната като политически обвързани", с тези думи Мая Манолова от БСП аргументира кандидатурата си за омбудсман.

"Проблемите на хората нямат цвят, хората имат изконни права, които са нарушени. Идеята да се кандидатирам дойде от граждански организации", допълни тя пред Нова телевизия.

Манолова уточни, че е от днес започват разговорите ѝ с партиите за евентуална подкрепа, като първата среща е с ГЕРБ, а след това и с Патриотичния фронт.

Целта на разговора е ясна - "в един нормален разговор да обясня защо приех номинацията", смята още тя.

Червената депутатка е щастлива от факта, че голяма част от Реформаторския блок, както и знакови лица от ГЕРБ имат положително отношение към кандидатурата й. "Колегите в парламента ме познават по-добре и от приятелите ми, знаят меда и жилото на работата ми. Но мога да ги уверя, че мед ще е за гражданите, а жилото - за зле работещите институции", продължи тя.

По думите й, най-добрият съюзник на доброто управление е критичният омбудсман.

"Мога да отида на терен там, където хората са унизени, с тежки социални проблеми. Омбудсманът трябва да се намеси в казуса в Гърмен, дори в казуса с плажа в Силистар, той трябва да бъде сред хората – сред онези, които не могат да се пенсионират, защото не са им внасяни осигуровките, сред тези, които не получават заплатите си", обобщи Мая Манолова.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във