Банкеръ Daily

Общество и политика

Партията на Слави Трифонов няма да влезе в коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС

Зам.-председателят на партията "Има такъв народ" Тошко Йорданов подчерта, че от политическата формация се доверяват само на международни агенции, измерващи обществените нагласи. Думите му бяха по повод данни от социологическо проучване, според които лидерът на партията - Слави Трифонов е най-популярният български политик в момента. "Ако са верни тези данни - отразяват тенденция, затова гледаме на тях като на тенденция", каза Йорданов пред БНР.

По думите му "Има такъв народ" няма да отстъпи от три свои искания, които бяха заявени в референдума от 2016 година - за мажоритарни избори в два тура, намаляване на субсидията на партиите на 1 лев и електронно дистанционно гласуване.

Йорданов уточни, че предложението им за намаляване на депутатите на 120 души не е минало през референдум и затова не са категорични в настояването си за него.

"Българският народ заяви ясно, че иска да се случат тези три неща, затова направихме политическа партия. Отиваме на избори, за да реализираме тези три точки от референдума и те да станат закон", заяви зам.-председателят на партията.

ГЕРБ, ДПС и БСП са партиите, с които "Има такъв народ" категорично няма да си сътрудничи в управлението. "Патриотите и "Воля" не ги броим. Когато стане ясно кои партии влизат в парламента, бихме могли да водим разговор с тях, но ще тръгнем от трите точки от референдума, за които категорично настояваме", добави Йорданов.

Той посочи, че няма никакво значение дали една партия се определя като лява или дясна, защото "за избирателите са важни практицизмът, честността и моралът". "Тази координатна система вече е остаряла. Десни партии вземат леви решения, леви партии вземат десни. В кръга на шегата ще ви кажа, че нашата партия не е нито вляво, нито вдясно, тя е отгоре - над всички", допълни зам.-предателят на политическата формация.

Facebook logo
Бъдете с нас и във