Банкеръ Daily

Общество и политика

Партията на Настимир Ананиев напуска "Изправи се.БГ"

Решението на партия Волт  да оттегли подкрепата си от коалиция "Изправи се! Ние идваме!" беше взето на заседание през уикенда. 

Партия Волт на бившия реформатор Настимир Ананиев напуска  "Изправи се.БГ" и  ще участва на предстоящите парламентарни избори през ноември независимо или в друга коалиция. 

През почивните дни политически борд на партията е взел решение не само да се оттегли от мрежата на Манолова, но и да оттегли подкрепата си от коалиция "Изправи се! Ние идваме".

"Направихме анализ на взаимоотношенията в коалицията и заявките, с които се събрахме преди 9 месеца и установихме, че има много разминавания и голяма част от хората, с които стартирахме този проект вече ги няма. Текущите участници и ръководство на коалицията са се капсулирали в един затворен кръг и забравят очакванията на протестиращите, които ни събраха", коментира съпредседателят на Волт Венцислава Любенова.

Другият съпредседател - Симеон Трулев, пък обяви, че техните членове и симпатизанти са очаквали редовно правителство и "по-адекватно поведение в Народното събрание на коалицията, която подкрепяхме".

"Последните дни се удари дъното - всеки дърпа в своята посока. Има хора от "Изправи се! Ние идваме!", с които бихме продължили да работим, но не и в този формат", допълни той. 

От "Волт" съобщават, че ще участват на предстоящите парламентарни избори през ноември или със собствена регистрация, или в коалиционна форма. 

Партията на бившия депутат от ДБГ Настимир Ананиев, няма депутати във все още действащото 46-о Народно събрание.

Facebook logo
Бъдете с нас и във