Банкеръ Daily

Общество и политика

Партията на Кунева влиза в ЕНП

Председателят на европейската партия Жозеф Дол е дал съгласието си

"Движение България на гражданите" може да стане член на Европейската народна партия (ЕНП), към която принадлежи и ГЕРБ. Председателят на европейската формация Жозеф Дол е дал своето съгласие, съобщи лидерът на ДБГ Меглена Кунева пред бТВ. Партията й все още не е подала официално документи за членство, като това вероятно ще се случи след предстоящите срещи с лидерите на европейската десница.

По време на разговора си с Дол в Брюксел двамата са обсъдили и ситуацията около сформирането на следващото българско правителство.

Кунева заяви, че се надява до една седмица да има сформиран кабинет. От своя страна Дол е заявил, че всички европейски партньори очакват съставянето на стабилно правителство, което би изпратило сигнал до ЕС, че България се стабилизира.

Лидерът на ДБГ коментира и вчерашната среща между лидерите на Реформаторския блок и ГЕРБ, която за изненада на медии и общество се проведе във вечерните часове, без предварително да бъде обявена. По думите й не става дума за никакви "кози пътеки". Ръководствата на двете формации се срещнали в последния момент, защото рано сутринта днес Кунева трябвало да замине за Брюксел, където ще остане до събота, и няма да може да присъства на бъдещи разговори.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във