Банкеръ Daily

Общество и политика

Партията на Кунева удължава референдума за участие в управлението

Разширеното ръководство на "Движение България на гражданите" (ДБГ) е решило да удължи срока за вътрешнопартийния референдум за участие в управлението по искане на част от партийните организации и отделни членове, които са изявили желание да упражнят физически, а не по електронен път на правото си на глас, съобщиха от пресцентъра на партията.

Досега над 70 % от структурите са се включили в допитването, като са отговорили на въпросите дали са съгласни "Реформаторският блок" да участва в коалиционно правителство в рамките на новоизбрания парламент и с кои партии.

"Меглена Кунева обяви, че ще информира председателството на "Реформаторският блок" за резултатите от референдума, за да са наясно с волята на членовете на ДБГ, но след приключването и на физическото гласуване ще бъдат оповестени резултатите, още повече че така няма да се повлияе и на следващ кръг преговори за съставяне на правителство", посочва пресцентърът на ДБГ.

Димитър Танев беше избран днес за зам.-председател на "Движение България на гражданите" (ДБГ) на провеждащия се в Стара Загора Национален съвет на партията. Другият зам.председател остава Найден Зеленогорски. 

Танев беше избран на изборите на 5 октомври за депутат от Стара Загора, а впоследствие беше посочен като представител на ДБГ в преговорния екип на "Реформаторския блок" за консултациите с ГЕРБ за съставяне на коалиционно управление.

Уставът на партията допуска още двама зам.-председатели, а имената им се очаква да бъдат предложени в впоследствие от лидера на партията Меглена Кунева, се посочва в съобщението.

Facebook logo
Бъдете с нас и във