Банкеръ Daily

Общество и политика

Партията на Бареков ще участва в изборите

S 250 7b3e7cab 2941 4540 89eb e2d701f8c7a8

Централната избирателна комисия (ЦИК) регистрира партията на Николай Бареков за участие в парламентарните избори на 26 март. Вчера Върховният административен съд отмени като незаконосъобразен отказа на Комисията да регистрира "Презареди БГ" и върна преписката за ново произнасяне. Съдиите дадоха изрично указание на ЦИК да съобрази регистрираната междувременно от съда промяна на името на партията.

"За" регистрацията гласуваха 16 от членовете на ЦИК, а 3-ма души бяха "против".

Заради нашата победа - сега морална, а после електорална, продължаваме битката с основните персонажи в задкулисието в България, обяви Бареков. Все пак евродепутатът ще се настоява до последно за оставките на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов и колегата му от Софийския градски съд Калоян Топалов.

"Ще поискам двамата да бъдат изслушани от Висшия съдебен съвет (ВСС), тъй като те са основното пипало на мафията и основна причина българската съдебна система да не работи", отсече Николай Бареков.

Той представи основните акценти в програмата на "Презареди България".

Бареков иска мандатност на всички длъжности в държавата от максимум два мандата.

Програмата предвижда въвеждане на мажоритарна избирателна система и пряк избор на съдиите в градските съдилища.

"Презареди БГ" настоява и за пряк избор от браншовите организации и неправителствения сектор на нов шеф на Върховния касационен съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във