Банкеръ Daily

Общество и политика

Партия “Никола Петков” подкрепи ГЕРБ за евровота

ГЕРБ и партия “Никола Петков” подписват споразумение за политическо сътрудничество. ГЕРБ постигна съгласие за общо явяване на евровота със СДС, които получиха две места в листата, едно от които се счита за избираемо. Управляващите подписаха и споразумение за подкрепа с "Обединени земеделци".

"Да обединим всички сили срещу пълзящата диктатура, която искат да ни наложат нашите опоненти. Зле прикриват целите си. Техните брутални действия станаха публично известни. Не само за изборите и победата, но в ГЕРБ сме узрели и за следващите местни избори, на базата на сътрудничество с по-малки, но на места с влияние партии, да направим добри кметски избори и листи за общински съветници", коментира премиерът Бойко Борисов.

От партия "Никола Петков" припомниха, че сътрудничеството между двете формации датира още от европейските избори през 2007 г.

"Смятаме, че това е най-балансираната листа, с хората, които защитават нашите интереси в ЕП. Много се надяваме, че всички останали демократично ориентирани структури, които все още се колебаят в коя посока да тръгнат, ще подкрепят листата на ГЕРБ", заяви лидерът на "Никола Петков"  Венцислав Върбанов. 

„Направихме всичко възможно да влезем в диалог с всички формации, които са част от Европейската народна партия и принадлежат към демократичната общност. Искаме да благодарим на ПП „Никола Петков”, които също се обадиха за подкрепа. Предстоят подписвания на подобни споразумения с „Гергьовден”, със Съюза на репресираните от комунизма и с Българския демократичен форум сме в разговори”, коментира и зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Предстои подписване на същите споразумения с "Гергьовден", Български демократичен форум и Съюза на репресираните от комунизма.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във