Банкеръ Daily

Общество и политика

Партия ДЕОС се саморазпуска

Ден след като ДБГ напуснаха Реформаторския блок от партия ДЕОС обявиха, че се саморазпускат. 

От ДЕОС обявиха също, че няма да останат със скръстени ръце и призовават своите членове, симпатизанти и избиратели да намерят начин да подкрепят активно създаването и поддържането на силна проевропейска алтернатива на управляващото мнозинство и на парламентарно представената му псевдоопозиция.

"Преди малко повече от четири години създадохме ДЕОС като политически инструмент за постигането на една България, в която всички ние с удоволствие работим и живеем, а децата ни учат и играят. От  натрупания за това време политически опит установихме, че постигането на тази цел изисква повече и съвместни усилия, поставени на широка и здрава основа. В този смисъл разпознаваме настоящия момент като подходящ за обединяване на демократичната общност и даваме своя принос за нейната консолидация с взетото днес на Общо събрание решение за разпускане на партията.

В духа на съвместните действия на демократичната общност от последната година и в контекста на положената първа стъпка със създаването на политическия съюз „Демократична България“, насърчаваме своите членове, симпатизанти и избиратели да намерят начин да подкрепят активно създаването и поддържането на силна проевропейска алтернатива на управляващото мнозинство и на парламентарно представената му псевдоопозиция", се казва в съобщение на партията.

Движението за европейско обединение и солидарност (ДЕОС) беше учредено през 2014 г. Партията участва в местните избори през 2015 г. и във вота за парламент миналата година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във