Банкеръ Daily

Общество и политика

Парламентът създаде временни бюджетна и правна комисии

Парламентът създаде временна комисиия по бюджет и финанси, и втора по правни въпроси.

Във всяка една от тях влязоха 20 депутати от всички парламентарни групи, като най-много представители имат ГЕРБ - седем, следвани от БСП и ДПС - с по трима, Реформаторски блок и Патриотичен фронт - с по двама, а АБВ, ББЦ и Атака с по един.

Бюджетната комисия бе оглавена от Менда Стоянова.

Членовете на бюджетната комисия от ГЕРБ са Ивайло Московски, Димитър Главчев, Владислав Николов, Делян Добрев, Лиляна Павлова и Диана Йорданова. От  БСП са проф. Румен Гечев, Георги Търновалийски, Петър Кънев, а от ДПС – Алиосман Имамов, Йордан Цонев и Петър Чобанов. Членове от Реформаторският блок са Димитър Танев и Корман Исмаилов, от Патриотичният фронт Валери Симеонов и Емил Димитров, Георги Ковачев от Български демократичен център. Николай Александров от „Атака” и Ивайло Калфин от АБВ са останалите членове на бюджетната комисия.

Правната комисия беше оглавена от Данаил Кирилов от ГЕРБ.

Седем народни представители от ГЕРБ ще бъдат част от комисията – Димитър Лазаров, Красимир Ципов, Алтамир Адамов, Свилен Иванов, Добромир Проданов и Десислава Атанасова. Членове от БСП лява България ще бъдат Мая Манолова, Чавдар Георгиев, Филип Попов. ДПС ще бъдат предложиха Четин Казак, Хамид Хамид и Митхат Метин. Реформаторският блок ще бъде представен от Петър Славов и Димитър Делчев, а Патриотичният фронт Христиан Митев, Емил Димитров. Български демократичен център ще бъде представен от Явор Хайтов, член от „Атака” ще бъде Явор Нотев, а от АБВ – Кирил Цочев.

Двете комисии ще работят до изработване на нов парламентарен правилник и създаването на постоянни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във