Банкеръ Daily

Общество и политика

Парламентът ще разгледа на второ четене промените в Закона за МВР

В сряда парламентът ще разгледа на второ четене промените в Закона за МВР. Това става ясно от програмата на Народното събрание за седмицата.

Предвидено е първо четене на изменения в Семейния кодекс, както и в Закона за регистъра БУЛСТАТ. Първото гласуване на поправки в Закона за физическото възпитание и спорта също е включено в дневния ред на депутатите.

Народните представители ще изслушат и доклад на Междуведомствената комисия за експортен контрол и неразпространение на оръжията за масово унищожение към министъра на икономиката за 2019 г.

Точка първа от дневния ред за четвъртък е гласуването на доклад за дейността на омбудсмана през 2019 година.

Предвижда се да обсъдят на първо четене промените в Закона за административните нарушения и наказания и в Закона за електронната търговия.

Проектът на програмата включва също първо гласуване на промени в Закона за резерва на въоръжените сили на Република България, както и второ гласуване на изменения в Закона за лечебните заведения.

Предвижда се още второ четене на измененията в Закона за съсловните организации на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински специалисти, на зъботехниците и на помощник-фармацевтите.

В петък ще се състои и редовният парламентарен контрол.

Facebook logo
Бъдете с нас и във