Банкеръ Daily

Общество и политика

Парламентът прие оставките на Волен Сидеров и Лиляна Павлова и си гласува още ваканция

Депутатите възобновиха работата си след двуседмичната предизборна ваканция, предаде БНР.

В първия работен ден след ваканцията в две отделни гласувания народните представители прекрати пълномощията като депутати на Лиляна Павлова (ГЕРБ) и на лидера на "Атака" Волен Сидеров.

Павлова е номинирана от Министерския съвет за вицепрезидент и член на Управителния комитет на ЕИБ. Оставката й бе приета с гласовете на 136 народни представители, трима бяха против и един се въздържа.

Нечленуващият в парламентарна група Сидеров сам депозира оставката си миналата седмица заради участието му в кметската надпревара в София. "За" бяха 149 депутати, против деветима, осем се въздържаха.

В програмата на Народното събрание е и проект на решение за удължаване до 30 ноември срокът на работа на временната анкетна комисия за изясняване на фактите около случая с изтичането на лични данни от електронната система на Националната агенция по приходите.

В мотивите съставът на комисията посочва необходимостта за още време, за да бъдат изслушани представители на различни институции и да се установи наличието на проблеми в ежедневната им дейност, причинена от теча на данни в НАП.

Временната комисия иска да изслуша и ръководството на приходната агенция за мерките, които е предприело.

Народното събрание няма да има пленарни заседания на 31 октомври и 1 ноември, решиха депутатите със 134 гласа "за", 8 "против" и 4 "въздържал се".

В тези дни преди втория тур на местните избори ще се провеждат само заседания на парламентарни комисии, а на народните представители ще се признават транспортни разходи, извършени само по повод участие в тези заседания на комисии.

Facebook logo
Бъдете с нас и във