Банкеръ Daily

Общество и политика

Парламентът прекрати заседанието поради липса на кворум

След дългата почивка, депутатите работиха едва три часа днес.

По обяд, след дълги дебати по промените в закона за МВР, председателят на Народното събрание Михаил Миков закри пленарното заседание. Причината - в зала бяха едва 116 народни представители вместо необходимия минимум от 121 депутати.

Народният представител от ГЕРБ Георги Андонов поиска поименна проверка и така стана ясно, че днес депутатите не могат да продължат работа. Отпада, освен пленарното заседание, и месечният блиц контрол с премиера Пламен Орешарски и тримата му заместници.

Преди това парламентът отхвърли искане на депутати от БСП в седмичната програма да влязат промени в Закона за народната просвета, с които родителите, чиито деца не са намерили място в детски градини, да получават по 120 лв. на месец. Вносителят на предложението Георги Кадиев се мотивира, че родителите са двойно ощетени - веднъж, защото децата им са извън детските градини, и втори път, защото родителите в София, чиито деца са намерили места в заведенията, получават по 120 лв. субсидия от общината. Поправките са внесени през март миналата година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във