Банкеръ Weekly

Общество и политика

Парламентът поръчва тоалетна хартия за 166 хил. лева

След като преди месеци попаднаха под обстрел с тоалетна хартия, по ирония на съдбата сега народните представители се впуснаха в пазаруване. Само преди дни администрацията на парламента е обявила обществена поръчка за доставката на тоалетна хартия, носни кърпички и салфетки за маса срещу сумата от 166 хил. лева. Освен хартиените материали, депутатите ще си поръчат метли, четки, перилни и почистващи препарати, с които да "обгрижват" сградата на Народното събрание.

Обществената поръчка включва три обособени позиции, изисква се още през 2013 г. оборотът на кандидатите да е минимум 80 хил. лв. за "Доставка на хартиени изделия за хигиенни нужди", 40 хил. лв. за "Доставка на помощни материали за хигиенни нужди" и поне 63 хил. лв. - за "Доставка на почистващи, перилни и дезинфектиращи препарати за хигиенни нужди".

Всички кандидати за първата обособена позиция трябва да представят мостри на предоставените от тях артикули. Офертите на кандидатите ще бъдат приемани до 31 март, а три часа по-късно ще бъдат отворени и самите предложения.

 

Цветомира Личева

Facebook logo
Бъдете с нас и във