Банкеръ Daily

Общество и политика

Парламентът отложи с 6 месеца Закона за социалните услуги

Парламентът отложи с 6 месеца Закона за социалните услуги. "За" отлагането му гласуваха 149 народни представители, "против" – 4 и "въздържали се" - 10.

Законът бе приет през март 2019 г. и трябваше да влезе в сила от 1 януари 2020 г. Заради протести срещу проекта управляващите постигнаха консенсус да го отложат с 6 месеца. Предложението беше на парламентарната група на "Обединени патриоти".

Депутатите отхвърлиха предложението на "Воля" за отлагане на закона с една година и това на "Атака" за неговата отмяна. Народните представители не приеха и предложения на ДПС за промени в закона.

"Законът за социалните услуги не противоречи на семейните ценности, а в подкрепа на хората", каза зам.-председателят на Комисията по социална политика и депутат от ГЕРБ Светлана Ангелова по време на дебатите в пленарната зала. Тя подчерта, че правителството не провежда и не възнамерява да провежда антисемейна политика.

"Ние сме притеснени за страховете на хората", каза още Ангелова. По думите й се създава психоза сред обществото срещу този закон. "Затова ние от ПГ на ГЕРБ ще подкрепим законопроекта за изменение на закона с вносители Искрен Веселинов и група народни представители, с който се предлага отлагане на действието на закона с 6 месеца", допълни тя.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във