Банкеръ Daily

Общество и политика

Парламентът няма да заседава на 4 март

Парламентът да не заседава на 4 март (петък), а вместо това да има извънредно пленарно заседание във вторник (8 март), гласуваха депутатите. Решението беше представено от председателя на Народното събрание Никола Минчев, който обяви, че проектът е подкрепен от пет парламентарни групи. "За” бяха 131  депутати, "против” -  19, въздържаха се трима народни представители. Заседанието ще е от 9:00 до 14:00 часа.

Дневният ред на извънредното заседание е същият като този в петък – блиц контрол и редовен парламентарен контрол.

Хамид Хамид от ДПС възрази какво е извънредното в случая, за да няма парламентарен контрол в петък и шест дни Народното събрание да не заседава. Да не би причината да са тези въпроси, на които министър Рашков трябва да отговаря в петък, да не би да се опитвате да го скриете, той и без това е предвиден като последен министър в контрола", посочи Хамид. Това ли е промяната, това го правеше ГЕРБ, коментира той. Колегата му Станислав Анастасов  подчерта, че депутатите трябва да са на работа в петък както останалите български граждани.

Иван Ченчев от "БСП за България” отбеляза, че някои народни представители от ПГ на ДПС в кулоарите са казали, че подкрепят такова решение, което предизвика ответна реакция от движението.

Не беше прието предложението на Петър Петров от "Възраждане” да бъде включен текст в проекта, в който да се казва, че заседанието във вторник ще продължи до изчерпване на въпросите от парламентарния контрол. Ако се приеме, това прави почти 15 часа, сметна председателят на Народното събрание Никола Минчев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във