Банкеръ Daily

Цецка Цачева:

Парламентът гласува новия кабинет в петък

По всяка вероятност в петък Народното събрание ще гласува новия кабинет. Това стана ясно от думите на председателя на парламента Цецка Цачева.

Очаква се още днес след края на консултациите с ГЕРБ и БСП държавният глава Росен Плевнелиев да връчи мандат за съставяне на правителство на лидера на най-голямата партия в Народното събрание, а именно ГЕРБ.

Очаква се утре президентът да издаде указ за съставяне на кабинет да излезе и в петък депутатите да гласуват състава на правителството.

Вчера ГЕРБ и Реформаторския блок се договориха, че правителството на Борисов ще има 18 министри. Реформаторите ще получат шест министерства и един вицепремиерски пост без портфейл, като вероятно това ще бъде лидерът на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева.

По всяка вероятност едно министерско кресло ще получи и АБВ, но все още хората на Георги Първанов не са потвърдили официално, че ще приемат отправеното им предложение. Говори се, че те ще получат социалното министерство, което да бъде оглавено от Ивайло Калфин. 

Късно снощи пък Патриотичният фронт, на които ГЕРБ и Реформаторите разчитаха за подкрепа, обяви, че няма да застанат зад кабинета, защото техните приоритети не са записани в управленската програмата.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във