Банкеръ Daily

Общество и политика

Парламентът да се разпусне по време на извънредното положение, предлага Караянчева

Парламентът да заседава само когато има гласувания във връзка с извънредното положение, а парламентарният контрол да бъде писмен, предложи в началото на днешното заседание председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. 

"Няма да се гледаме по телевизията, но мисля, че това на този етап не е проблем. Знам сега, че някой ще каже това е диктатура в полза на изпълнителната власт, защото с това се възможност двама генерали да ни управляват, че парламентаризмът загива и всякакви други такива клишета. Нека да четем Конституцията", заяви Караянчева в опит да аргументира предложението си.

Председателят на Народното събрание отчете също, че депутатите са на гъсто в зала и не се знае кой от тях е бил контактен.

"В момента нацията ни показва изключителна дисциплина, хайде и ние да не вървим в обратната посока. Призовавам ви да сме на висотата на останалите граждани. Демокрацията можем да я опазим и като сме в карантина, като си помагаме едни на други, защото виждаме как цялото общество се мобилизира...Затова предлагам днес да приемем това решение. Всеки ще има право от тази трибуна да изкаже тази позиция. С работата можем да наваксаме, когато работим и по време на ваканциите, но човешкото здраве и човешкият живот няма как да го наваксаме", заяви още Цвета Караянчева.

Очаквайте подробности

Facebook logo
Бъдете с нас и във