Банкеръ Weekly

Общество и политика

Парламентарният сеир продължава

В последния работен ден от седмицата парламентът отново стана арена на срамни сцени като Волен Сидеров и Ивайло Московски едва не се сбиха в пленарната зала.


До сблъсъка между двамата се стигна след критично изказване на лидера на националистите за експертните качества на бившия заместник вътрешен министър и сегашен депутат от ГЕРБ Веселин Вучков. Според разказа на Московски, докато Сидеров се връщал на банката си, минал покрай него и му казал ще ти замръзне усмивката, мангал мръсен. След това бившият транспортен министър му предложил да излязат да се разберат навън.


Очаквано другата страна излезе с по-различна версия. Докато аз говорих от парламентарната трибуна той се смееше на глас, подвикваше и аз го питах какъв му е проблемът, при което той ме подкани да излезем навън, явно, за да се бием - разказа Сидеров. - Този човек е бил министър, ако така ги е решавал нещата в министерството, пази, Боже, България.


Сидеров, който в сряда (29 май) осигури кворум и така направи възможно избирането на новото правителството, обеща, че доста неща за разнищване около Московски ще излезнат на светло.


Бойко Борисов пък разкри, че стратегията му е да не обръща внимание на такива провокации. По думите му Атака съзнателно ги търси. Иначе как да ги забележат? Във всичките си изказвания те подкрепят БСП и ДПС - безусловно, във всичко, отбеляза бившият премиер. Борисов предупредил бившия си министър, че е по-добре да понесе някой и друг шамар, отколкото да правят подобни неща в парламента.


nbsp;


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във