Банкеръ Daily

Общество и политика

Парламентарният контрол - по БНТ 1, а не по БНТ 2

Заседанието на Народното събрание и на постоянните комисии ще се излъчват пряко и в социалните мрежи, реши Временната комисия, която разглежда изработването на Правилника за организацията и дейността на парламента. Когато има пряко излъчване, поискано от депутатите, както и парламентарният контрол, то вече ще се излъчва в ефира на БНТ 1, а не на БНТ 2. 

Ще можем да влизаме в парламента без изискване за единен граждански номер, приеха още от комисията. Депутатите одобриха времето за приемане на предложения и законодателни промени да бъде удължено до 72 часа. 

Отхвърлена бе идеята на Мария Капон от "Изправи се! Мутри вън!" да бъде увеличено работното време за пленарните заседания от 9 до 18 часа, а комисиите да заседават в понеделник и вторник. 

Пленарната зала ще реши начина, по който ще започват пленарните заседания и кворумът от 121 народни представители, като от "Изправи се, мутри вън" предложиха приемането на закони да се извършва при присъствието в зала на 121 народни представители. 

ГЕРБ, ДПС и БСП обаче изказаха мнение, че има различни опции при гласуване на депутатите, като решено бе по време на гласуване в пленарната зала този казус допълнително да бъде дебатиран. 

Работата на комисията продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във