Банкеръ Daily

Общество и политика

Парламентарната група на ГЕРБ остава на позицията за един лев партийна субсидия

Депутатите от парламентарната група на ГЕРБ остават на позицията за един лев партийна субсидия, но са склонни за разговори, каквито ще инициират колегите им от "Обединени патриоти". Това обяви пред журналисти в парламента Десислава Атанасова. 

"Ние твърдо стоим зад позицията си и решението на Министерски съвет за един лев партийна субсидия, такъв какъвто беше и вотът на българските граждани. Над 2,5 млн. лв. отговориха с "да" на въпроса на референдума", каза Атанасова. По думите й парламентарната група на ГЕРБ е от 95 народни представители, а общо броят на депутатите е 240. "Така че ако нашето предложение не събере достатъчно подкрепа в пленарна зала, сме склонни на разговори, такива каквито ще инициират колегите ни от "Обединени патриоти" през тази седмица", каза още Атанасова. 

"Ще върнем субсидията, като направим всички разчети, обясни зам.-шефката на ПГ на "Воля" Кръстина Таскова. Тя бе категорична, че остават на позиция за субсидия от 1 лев без условие и не виждала смисъл от консултации.

От "Атака" апелираха за бързи консултации по темата за субсидиите още днес. Това, че Борисов не е в държавата означава ли, че тя трябва да спре да работи, заяви депутатът Николай Александров по повод обясненията на управляващите, че консултациите се отлагат с ден поради отсъствието на шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. "В най-бърз порядък ще върнем парите", обясни от Александров, но не уточни дали цялата сума от около половин милион ще бъде върната накуп или ще се удържа от следващите траншове на субсидията.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във