Банкеръ Daily

Общество и политика

Паргов призова ГЕРБ да се укротят

Лидерът на "БСП-София" и водач на листата за общински съветници Калоян Паргов внесе в Общинската избирателна комисия в столицата регистрацията на коалицията за участие в местните избори. Заедно с него бяха заместник-председателят на парламентарната група на социалистите Христо Проданов, народни представители, коалиционни партньори и кандидати за общински съветници.

Регистрацията в ОИК се налага, тъй като Изборният кодекс предвижда партиите и коалициите, регистрирани в Централната избирателна комисия, както и образуваните местни коалиции от партии, които ще участват в изборите за общински съветници и кметове в съответната община, да се регистрират в конкретната общинска избирателна комисия не по-късно от 55 дни преди изборния ден.

"Предстои ни среща с гражданския кандидат за кмет Мая Манолова. Бъдете сигурни, че в нейната платформа ще откриете сходни неща с нашите", заяви Паргов преди регистрацията и изрази надежда, че кампанията ще бъде позитивна. Той призова всички помощници на ГЕРБ "да се укротят малко", за да могат да се дискутират реалните проблеми в столицата и да се търсят решения. Очакванията на БСП за тези избори предвид резултата от европейските избори, дават основание за големи очаквания, посочи още лидерът. Също така призова Йорданка Фандъкова да си уреди отпуската след тържествената сесия на 17-ти септември, за да бъдат двете партии с равен старт в кампанията.

"Отдавна не се беше случвала консолидация на лявото като първа стъпка. Виждате, че АБВ и "Движение 21", пък и други леви очаквайте, ще застанат зад кандидатурата на Манолова. Това е първата стъпка. Втората стъпка е да консолидираме обществото и всички, които искат промяна. Те са немалко", категоричен е Паргов. На въпрос как ще съвместят приоритетите с Манолова, социалистът обясни, че това е въпрос на разговор и на обсъждане с всички тези, които ще формират мнозинство.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във