Банкеръ Daily

Общество и политика

Паргов: Оставката на Нинова вече е на дневен ред

БСП не издържа "поправителния" на 11 юли. Причините се коренят в преломния момент - 2020 г. А оставката на лидера на левицата Корнелия Нинова вече е на дневен ред. Това заяви председателят на БСП-София Калоян Паргов.

"БСП тръгна по пътя на прекия избор. Първо се очакваше да създаде фокус на всички медии и на цялото общество, но се случи COVID кризата. По принцип 3-4 месеца е предизборна вътрешна кампания и тогава партията се вперва в себе си. Кризата удължи кампанията на 9-10 месеца. Докато хората се бунтуваха на площадите, нашият фокус беше вперен вътре в нас и очевидно, че изпуснахме важни тенденции и процеси в обществото", каза Паргов пред bTV. Според него електорални маси са се отцепили тогава.

"Те търсиха нови флагове, знамена, аватари. Направихме и грешката да не покажем категорична подкрепа за президента. Не излязохме септември месец на площада при хората, а им казахме, че вътре в парламента ще защитаваме интересите им. Явно те не видяха това", смята председателят на БСП-София.

Той посочи, че стои на дневен ред оставката на председателя на социалистите, но поясни, че що се касае Корнелия Нинова има и някои нюанси: "Трябва да се направи по-цялостна ретроспекция. Моделът, който тя въведе, имаше своя успех, но после нещо се случи 2020 г. След като през 2017 г. имаш 1 милион гласа и 2021 г. имаш най-големия спад и то в опозиция, явно повече не може да се работи така и има нужда от промяна."

По повод оттеглената номинация на Николай Василев от проектокабинета на "Има такъв народ", Паргов отбеляза, че това показва липса на опит. Но е и знак, че ще има диалог.

Facebook logo
Бъдете с нас и във