Банкеръ Daily

Общество и политика

Папа Франциск пристигна в България (Обновена)

Папа Франциск пристигна на посещение в България. Апостолическото пътуване на главата на Римокатолическата църква ще продължи до 7 май в София и Раковски и е под мотото "Мир на земята".

Малко преди 10.00 часа той кацна на Летище София, където бе посрещнат от премиера Бойко Борисов. 

Папа Франциск пристига у нас с 35 най-висши представители на Светия престол, като нивото на делегацията е по-високо от обикновеното при такива посещения.

Сред тях, освен държавния секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин и кардинал Леонардо Сантри, който отговаря за католическата църква в България, са също вътрешният и външният министър на Ватикана.

В продължение на 15 минути папа Франциск и Борисов ще разговарят на четири очи. След това папата ще разговаря и с президента Румен Радев. По-късно през деня в Светия Синод папа Франциск ще се срещне и с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит.

В 13.00 часа Светият отец ще произнесе неделната молитва "Царица небесна" на площад "Свети Александър Невски", а в 16.45 ч. на площад "Княз Александър Първи" папа Франциск ще отслужи света литургия;

На 6 май папата ще бъде в Раковски. В Раковски жителите и гостите на града ще могат да проследят светата литургия с първо причастие, което папа Франциск ще даде на деца в църквата "Пресвето сърце Исусово" в 11.15 часа.

В 18.15 часа на площад "Независимост"  ще се състои събитие за мир с участието на представители на различни вероизповедания в България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във