Банкеръ Daily

Общество и политика

Папа Франциск: Песимизмът ражда разрухата

Трябва да бъдем внимателни, ние сме изпаднали в една култура на прилагателните, на етикетите - този човек е такъв, онзи е онакъв, а Бог не иска това. Всеки човек е личност, това е образ Божи и никакви прилагателни не са необходими, каза папа Франциск в речта си пред католическата общност в църквата "Св. Архангел Михаил" в квартал Секирово в град Секирово.

Това се отнася и за тези, които се занимават с клюки и сплетни. Колко лесно до нас стигат клюките, винаги лепваме някакви етикети на хората. Трябва да преминем от културата на прилагателните към културата на съществителните, посъветва събралите се в храма Светият отец, съобщи БТА. 

Папа Франциск каза, че този, който обича, не си губи времето да се оплаква, той винаги вижда смисъл да прави нещо. Песимистите никога нищо добро не правят, те рушат всичко, докато любовта винаги отваря вратите, отбеляза Светият отец. Господ е един нелечим оптимист, винаги се стреми да ни води напред, да разчита на нас, каза папа Франциск. Никога не съм познавал някой песимист, който да е направил нещо добро, добави той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във