Банкеръ Daily

Общество и политика

Панов ще постави в центъра на дебата масовата корупция

"Накрая на своя мандат и в ситуацията, в която се намираме, г-н Панов е съвсем естествен и логичен кандидат за тази част от българското общество, която отказва да се единява и обединява с тези, които разбират функционирането на българската държава през корупцията и всичките й възможни форми.“ Така коментира пред БНР поредната кандидатура доц. Христо Христев, преподавател по право в Софийския университет и член на инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Лозан Панов за президент. В България има криза на правовата държава и една от най-силните кандидатури за президент, която може да бъде поставена в този момент, е на Лозан Панов, според Христев. Той отбелязва, че в последните години Лозан Панов е показал „своята непреклонност пред всички тези проблемни явления, които текат в съдебната власт“.

Доц. Христев е на мнение, че кандидатурата на председателя на Върховния касационен съд може да консолидира демократичната общност.

Преподавателят определи кандидатурата на ректора на СУ проф. Анастас Герджиков, както и тази на Лозан Панов, като напълно естествени.

Доц. Христев изрази очаквания кандидатурата на Панов да бъде подкрепена от много по-широки среди в обществото от тези на привържениците на Да, България.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във