Банкеръ Daily

Общество и политика

Панов: Пеевски е българският Гьобелс

Еквивалентът на Гьобелс в България е депутатът от ДПС Делян Пеевски. Това каза председателят на Върховния касационен съд,(ВКС) Лозан Панов пред Би Ти Ви.

"В България имаме своето министерство на народното просвещение и пропагандата по гьобелсов модел, което завоалира недостатъците на управлението и го прави с парите на българския данъкоплатец – медиите на Пеевски, еквивалент на Гьобелс е Пеевски", посочи той. Магистратът допълни, че когато се изобличават недостатъците на властта, цялата машина за лъжи и пропаганда се стоварва върху главата на този, който го прави.

На въпрос каква е връзката между Пеевски и главния прокурор Сотир Цацаров, Панов припомни коментара на Цацаров, че нямало сценаристи, а само изпълнители. Той призова медиите да намерят кои са сценаристите и кои - изпълнителите. "Там ще се намери връзката между главния прокурор и Пеевски и всички останали, които имат отношение", посочи председателят на ВКС.

Според него основната цел на медиите на депутата е да го накарат да мълчи. "Ако спра да говоря, ще съм последния който говори", подчерта Панов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във