Банкеръ Daily

Общество и политика

Панов официално влезе в битката за президент след регистрация в ЦИК

Велислав Величков и други членове на Инициативния комитет внесоха документите за регистрация на кандидатурата на Лозан панов за президентските избори.

Инициативният комитет, който издига председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов като претендент за "Дондуков" 2, внесе документи в Централната избирателна комисия. До Панов като кандидат за вицепрезидент застава журналистката Мария Касимова. Инициативният комитет е със състав от 37 души.

"Влизаме с голяма надежда да бъдат чути нашите послания и посланието на господин Панов да вдигнем високо темата за справедливостта, върховенството на правото, демокрацията и запазването на духа на парламентаризма в държавата, и да превърнем това в централна тема на предизборната кампания. В този дебат поканих всички кандидати за президент. Нашата теза винаги е била, че без да се изчисти правосъдието, нищо в държавата няма да работи. Колкото  и пари да се съберат, те ще бъдат откраднати, когато може да има престъпление без наказание'', обясниха от Инициативния комитет.

"Комуникираме с много хора от различни партии. Голяма част от политиците от "Демократична България" и "Изправи се БГ!" бяха с нас на протестите, надяваме се, че те ще имат възможност и желание да подкрепят точно тези кандидатури, защото това трябва да са и техните цели. Нищо не може да бъде направено от президента, който и да е той, без участието на парламента. Очакваме  подкрепа от демократичните партии. Досега никой не ни е търсил", обясниха още от Комитета.

Припомняме, че по-рано през деня и кандидатурата на ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков бе официално регистрирана в ЦИК.

Facebook logo
Бъдете с нас и във