Банкеръ Daily

Общество и политика

Пациентски организации искат оставката на Деница Сачева

„Изненада ни липсата на желание за диалог. Не можеш да размахваш назидателно пръст към майки на деца с увреждания. Щом те са на улицата, ти като министър си длъжен да разбереш какъв е проблемът и да предложиш как да го решиш“. Това каза пред БНР Пенка Георгиева, председател на Пациентски организации „Заедно с теб”. От организацията поискаха оставката на министъра на труда и социалната политика Деница Сачева. 

Според нея министър Деница Сачева използва национално представени организации на хора с увреждания, за да потвърждават нейните тези.  

„Когато се изправяш срещу майки на деца с увреждания, проявяваш агресия и надменност, а не ги поканиш на диалог, значи има нещо, което не е не наред. Явно министърът има самочувствие, подкрепено от политическа сила, за да се изправи срещу тези майки“, посочи Георгиева

Пенка Георгиева подчерта, че поведението и отношението на Сачева не отговорят на профила ѝ на социален министър. Според нея хората с увреждания не са доволни от начина на разпределение на парите, отпуснати за тях през годините, защото „това се случвало неправилно, липсвала прозрачност и отговорност към всеки един човек“. Тя е категорична, че Сачева не чува гласа на редовите хора с увреждания. 

По думите на Георгиева на мястото на Деница Сачева трябва да застане човек с увреждания, който реално ще разбира проблемите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във