Банкеръ Daily

Общество и политика

Отварят "зелени коридори" за ваксинация през уикенда в София

До момента в "зелените коридори" през уикендите са поставени 16 500 дози ваксини.

На 28 и 29 август, ще бъдат отворени "зелени коридори" за ваксинация в София, съобщават от Столичната община.

Пунктове ще има в "Парадайс МОЛ", "Ринг МОЛ", "Сердика МОЛ", "България МОЛ" и The Mall, които ще работят от 13.00 до 18.00 ч., както и в пункта, разположен в Културния дом в ж.к. "Дружба", който ще бъде отворен от 9.00 ч. до 16.00 часа. Тази неделя, 29 август, ще бъде отворен още един пункт - в Народно читалище "Асен Златаров" в кв. "Христо Ботев" с работно време от 9.00 до 16.00 часа. Столичани могат да избират от всички разрешени от ЕС ваксини.

Медицинските екипи, които ще консултират гражданите и ще поставят ваксини, са от Диагностично-консултативните центрове с номера 12, 17, 11, както и от Четвърта градска и Втора градска болница.

Кампанията по ваксинацията се осъществява с помощта на Столичната РЗИ и екипите на дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столичната община.

До момента в "зелените коридори" през уикендите са поставени 16 500 дози ваксини. През делничните дни гражданите имат възможност да се ваксинират в общинските ДКЦ-та.

Продължава и инициативата на Столична община за ваксинация на колективи на място при предварителна заявка от предприятия и фирми. На сайта на Контактния център на Столична община https://call.sofia.bg/ е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във