Банкеръ Daily

Валери Симеонов:

Оттеглянето на ВМРО даде тласък на нашите отношения с "Воля"

"От доста време търсим сближаване и евентуално патриотично обединение. Повече от година и половина търсим сближаване с "Воля". Доста често нашите инициативи са съвпадали, много са близки и законодателните ни инициативи." Така лидерът на "НФСБ Валери Симеонов за новата си коалиция с "Воля" на Веселин Марешки.

Симеонов добави, че "политиката не се движи от личните отношения, а от определени закономерности в партийно отношение" и подчерта, че оттеглянето на ВМРО е дало тласък отношения между двете партии. Лидерът на НФСБ поясни, че има въпроси, по които ще тече допълнително съгласуване между тях.

"Кадрите със скандалите между мен и Веселин Марешки са от март 2019 година. Оттогава няма обидни реплики между нас. Програмите са ни близки, а целите са ни се препокривали", обясни още Валери Симеонов пред Нова телевизия и припомни, че проблем е имало и в предишната коалиция. 

"Искри има между всички партньори. Трябва да се забравят личните проблеми. В едно семейство също има скандали. Нека да няма прекомерни изисквания", коментира репликата на Марешки към него: "Политически проститутки нямат място в българския парламент".

Лидерите на НФСБ и Веселин Марешки са работили за коалицията между двете партии година и половина. Идеята била и ВМРО да се включи в нея, но в крайна сметка вицепремиерът Красимир Каракачанов и съпартийците му решиха да се явят на предстоящите парламентарни избори самостоятелно.

Симеонов заяви, че има шанс партията на бившия здравен министър Петър Москов - КОД, също да се присъедини към тях. Това обаче не важало за "Възраждане". Лидерът на НФСБ уточни, че още няколко по-малки партии вече са се включили в обединението.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във