Банкеръ Daily

Бойко Борисов предупреди бъдещите депутати от ГЕРБ:

Отсъствия само при смърт, сватба или развод!

S 250 7d4338a6 cefa 4807 b117 0c8d447114e2

ГЕРБ и друг път са били в опозиция. Социологическите агенции си трият сол на главата и се чудят как да обяснят, че познават резултата на Румен Радев, но не познаха на партиите. Ясно е кой се е възползвал от машините. Това заяви в началото на първото заседание на ПГ на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов. Председател на парламентарната група отново ще е Десислава Атанасова.

,,Не знам коалицията "Да, България" и БСП, от които изтичат писма, как с 6% ще излязат и ще кажат: Ние сме призвани да правим съдебна реформа. Това трябва да не ти пука изобщо от този позорен резултат. ИТН се сгромолясаха с близо 15 на сто, така че от фаворити в един момент, се превърнаха на техния език като на барабана малката пръчка. А по-позорен резултат от този на БСП в историята няма. Когато създавах ГЕРБ, тогава имаше един мастодонт, наречен БКП-БСП. Тогава си поставихме задача да победим БСП и ги побеждаваме винаги. Те се държат все едно са победители. Ние не знаем на базата на какво са победили "Продължаваме промяната", и народът не знае. Вашата роля е изключително важна в парламента'', заяви Борисов и припомни, че токът е скочил.

"Цените на горивата, ако бяха изпуснати от нас, щеше да е революция. Сега хората знаят, че просто няма какво да направят. Цената на газта, колко упреци понесохме ние, че защитихме България, направихме така, че България да остане на газовата карта. Този проект, наречен "Балкански поток", при тези транзитни такси, в рамките на три години се изплатиха и 70 години напред, българите ще получават всяка година транзитна такса. Тези, които говореха срещу това, получиха под 6% на изборите. А първите 800 милиона влязоха вече в държавната хазна", продължи Борисов с разсъжденията по разни теми.

Коалицията ще се казва ГЕРБ-СДС със съпредседател Румен Христов, така, както беше в предходния парламент, припомни Борисов.

"На 31 декември трябваше да довършат интерконектора с Гърция, това е изключително важно за верификацията и ние сме работили изключително много по тази тема. За 30 години продължихме напред живота на реакторите, платихме 100% реакторите и това е един прекрасен проект на "Козлодуй" и да реши въпросите. Искам да бъдете с покрито самочувствие за свършената работа", обърна се лидерът на ГЕРБ към групата.

По думите му в момента има пет центъра на власт, като основният е при Румен Радев. "Пътят на Копринката", който започва и свършва в село Труд - там е центърът на властта. Като гледам днес клатушкащи се пияни министри, отново с торбички, торбичките на този и онзи, на Пламен Узунов... Ще дойде време целият този план за разграждането на държавността да стане факт. Ако това се случеше в наше време на обед в 11 часа в сградата на МС, на трибунката, която им направихме в МС, аз така и не разбрах кой е финансов министър, казва се Валери Велчев. Той казва: Още 6 месеца пенсионерите ще получават 120 лева. Шокиращо! Според казаното от него минималната пенсия вече трябва да достигне 490 лева. В утрешния ден, петък, има редовен парламент и се очаква редовно правителство. Каква ти е работата на теб да обявяваш пенсиите за шест месеца Въпросът ми е дилетантски на първи поглед", продължи да нарежда Бойко Борисов.

"Гледам го Румен Радев, аз го познавам. Първо работихме и ние с него. Той се има за почтен, но нищо от това не е вярно. Ако Ананиев си беше позволил да каже такова нещо на обед, а вечерта Министерството на финансите го опровергава това. И той днес, излизайки да замаже този гаф, прави още един. Обявява, че иска над 12 милиарда да се вдигне дългът. Разбирате ли за какво става въпрос? И внуците ли трябва да плащат тези дългове?", попита реторично лидерът на ГЕРБ. 

,,Радев мълчи, защото утре, може след месец, може след два, вината ще е на тези четири партии, а той ще излиза и ще казва, че докато е бил със служебното правителство, е нямало локдаун. Ще казва, че е щял да даде пенсии, но дошли лошите като Корнелия Нинова и не им дали'', посочи Борисов.

"От вас се очаква много, хората се усещат. Но те, бившите ченгета, толкова ни нарочиха, толкова брилянтни комбинации направиха, че в момента се радват на някаква т.нар. промяна. Но тази промяна не само ще е подмяна, но няма да могат да ги намерят къде са по света с откраднатите пари или със задълженията, които ще ни оставят в държавата. Те дори не знаят, че МС приема бюджета. И днес чух въпроси какъв бюджет сме щели да предложим. Ами ние сме го предлагали толкова години... Не трябва да сте разочаровани. Ние сме управлявали много. Но това, което искам от вас, е да бдите за парите на данъкоплатците", призова Борисов съпартийците си, които влизат в Народното събрание. 

"За инфраструктурни проекти ще кажа, че те няма да направят и една велоалея, като тази от Казанлък до Шипка. Аз ще го броя за шест магистрали, ако направят такава велоалея. А като им слушам пазарлъците, че ще местят АПИ в друго министерство, ще местят фондове, раздуха администрациите... От вас се очаква да се възстанови това, както и модела за етническа толерантност. Минали сме през възродителен процес, когато такива като Рашков са взимали решения. Те нямат милост нито към християните, нито към мюсюлманите. Но вие бъдете мили, добри, помогнете. Няма по-лошо от непоискано добро, така че внимавайте. След нас всички казаха: "Хазната е пълна. Събираме повече пари". Но тези приходи вече инфлацията ги изяжда. Като ги видите, че не разбират, не се дръжте надменно, ако питат, помагайте. При едни нови избори, пак ще е същото. Бъдете отговорни, озвучавайте това, което грешат. Ние не сме били безгрешни, но, като ни се каже, поправяме. Отсъстващи - по никакъв начин. Искахте да сте депутати, сега отсъствия само при смъртен случай, развод, сватба и то след като ПГ казва, а тя да ме пита мен", препоръча още Борисов.

,,Бъдете там, където хората са ви пратили. Желая ви успех, реших да не отивам, защото прочетох, че съм искал имунитет. Виждате, няколко дни подред изкарваме млади хора от младежкия ГЕРБ, говорят, обясняват, за да стане плавен преход, това се очаква от вас'', отсече за финал лидерът на партията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във