Банкеръ Daily

Общество и политика

"Отровното трио" се обяви срещу носенето на маски

От вторник антиправителственият протест има и нов акцент - срещу носенето на маски. "Отровното трио" - Велислав Минеков, Арман Бабикян и адвокат Николай Хаджигенов обявиха инициативата във Фейсбук.

104-тaтa вeчeр нa aнтипрaвитeлcтвeни прoтecти в Coфия пo трaдиция зaпoчнa пoд прoзoрцитe нa влacттa и прoдължи c шecтвиe дo Oрлoв мocт, кoйтo ocтaнa блoкирaн мaлкo пoвeчe oт чac. „Мacкитe ни ги cлaгaт нe зa дa ни прeдпaзят oт вируca, a дa ни зaтвoрят уcтaтa“ – тaзи миcъл нa Милeн Цвeткoв бe цитирaнa тoчнo в дeня, кoгaтo ce нaвършвa пoлoвин гoдинa, cлeд кaтo тoй зaгуби трaгичнo живoтa cи при тeжък пътeн инцидeнт.

Здравните власти ще въведат отново задължителното носене на маски на открити пространства от четвъртък. 

“Това е най-леката възможна мярка и с оглед експертизата на заставащите зад нея, считам, че трябва да я въведем. Щом експертите категорично подкрепят такъв тип противоепидемична мярка и тя по никакъв начин не е ограничаваща за гражданите, а очакванията са вследствие на засиления контрол и при условие, че всички ние спазваме мерките, заболяемостта от COVID-19 да намалее с до 30%, ще го направим“, заяви здравният министър Костадин Ангелов.

Организаторите от "Отровното трио" съобщиха, че са поканили извънпарламентарни партии на среща, за да се изработи механизъм за гаранция на честността на вота, защото се опасяват от "масови злоупотреби в рамките на изборите в полза на управляващата партия и бездействието на правораздавателните органи".

Арман Бабикян обясни, че покана е била отправена към "Има такъв народ" с лидер телевизионния водещ Слави Трифонов, формацията "Изправи се БГ" на Мая Манолова и "Демократична България", защото, по думите му, поне засега статистическите проучвания даваш шанс на тези партии да влязат в следващото Народно събрание. Срещата най-вероятно ще се проведе в началото на следващата седмица, допълни Бабикян.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във