Банкеръ Daily

Общество и политика

Отровното трио отново пита защо Гешев живее в резиденция Бояна

Дом №5 в резиденция Бояна

Организаторите на антиправителствените протести, известни като Отровното трио, продължават да се интересуват защо главният прокурор Иван Гешев  живее в резиденция Бояна.

"Заради оглушителното мълчание на Министерски съвет по въпроса защо Иван Гешев живее в резиденция Бояна (дом №5) и неговото изказване, че „от този храст няма да излезе заек“, решихме да покажем съдържанието на „храста“. Припомняме изявлението, че Гешев живее в държавен имот по препоръка на всички български служби", написаха от триото във Фейсбук и публикуваха снимки от мястото.

Те оправиха 10 въпрос по случая, в които се съдържат твърдения, че в Дом №5 са монтирали италианска спалня, телевизори в почти всички стаи, инсталирали са финтес зала и билярдна маса

"През миналата година, когато беше номиниран за поста главен прокурор, Гешев обяви следното: "Разполагам с жилище, което е ипотекирано в квартал "Волуяк". "Жена ми разполага с таван до Софийски централен затвор, а не в квартал "Изгрев" или "Изток". Нямам асансьор, който да ми стига до хола" (тогава той визираше скандала "Апартаментгейт"). В декларацията му подадена пред КПКОНПИ тази година, той не декларира никаква недвижима собственост, нито автомобили. Само ипотечен кредит на стойност 63 000 евро", припомня Отровното трио.

Facebook logo
Бъдете с нас и във