Банкеръ Daily

Общество и политика

Отровното трио: Обновен ли е с 250 хил. лв. държавният имот, в който живее Гешев

79-ият ден от антиправителствените протести започна с брифинг на "Отровното трио" - адв. Николай Хаджигенов, проф. Велислав Минеков и Арман Бабикян, на който тримата отново повдигнаха въпроса за държавния имот, обитаван от главния прокурор Иван Гешев. 

Триото попита дали е правен ремонт на Дом №5 в Резиденция Бояна, където според тях живее Гешев. Бе повдигнат и въпросът за обновлението на имота за четвърт милион лева - снабдено е с фитнес зала, билярдна маса, италиански мебели за обзавеждане.

Минеков попита и кои са службите, които са решили, че Иван Гешев е застрашен, след като самият обвинител №1 сподели, че живее в държавен имот по препоръка на всички български служби.

От "Отровното трио" обявиха, че ще има четвърто Велико народно въстание, а датата ще е ясна през следващите дни. Темата му ще е "Лебедово езеро". Избрана е специално за МВР заради сблъсъка пред бившия парламент от 22 септември и заради позицията, че събитията са били планирана окупация, целяща сблъсъци.

"Отровното трио" коментира и случаи с полицейското насилие на 2 септември.

"Искаме отговор колко бяха невинно пребитите, ранените, задържаните протестиращи от полицаи. Няма някой в България, който да не е видял какво се случи в кървавата сряда. Министърът на вътрешните работи излъга Народното събрание, което е престъпление", обясниха те.

Facebook logo
Бъдете с нас и във