Банкеръ Daily

Общество и политика

"Отровното трио" изпрати до евродепутатите клипове, доказващи корупция в правителството

Един от организаторите на антиправителствените протести у нас - т. нар. Отровното трио, изпрати имейл до всички евродепутати. Към съобщенията са прикачени два видеоклипа с участието на български министри, които според адв. Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и проф. Велислав Минеков, доказват случаи на корупция в управлението. Целта на съобщенията е евродепутатите да се запознаят със ситуацията у нас преди заседанието на Европарламента в Брюксел на 5 октомври, на което ще се дебатира върховенството на закона в България.

Клиповете имат английски субтитри и съдържат публични изявления на министъра на икономиката Лъчезар Борисов и на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева. "В първото ясно се констатират корупционни практики в размер между 40 и 60% от цената на проектите, финансирани с европейски средства за справяне с кризата заради COVID-19, а във второто се дават ясни инструкции как да се прикриват злоупотребите с такива, за да бъде продължено финансирането за България", посочват от "Отровното трио.

"Сметнахме за почтено да дадем възможност на депутатите в Европейския парламент да се запознаят с корупционните практики в правителството на Борисов достатъчно време преди дебата, без да смятаме посочените примери за изчерпателни в мафиотизираната действителност на страната", допълват те.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=gigM4-AAl6s&feature=emb_title

https://www.youtube.com/watch?v=4Ub89pJjTQY&feature=emb_title

Facebook logo
Бъдете с нас и във