Банкеръ Daily

Общество и политика

„Отровното трио” е на крачка от подписване на споразумение с Мая Манолова

"Направихме крачка напред и по декларираното от нас желание за общо явяване на предстоящите избори, с цел прекратяване на едноличния режим на управление. Вече е постигнато принципно съгласие с гражданската платформа "Изправи се.БГ" (с лидер Мая Манолова - б. р.) и предстои подписване на споразумение". Това обявиха от т. нар. "Отровно трио", в което основни фигури са скулпторът проф. Велислав Минеков, адвокат Николай Хаджигенов и пиар експертът Арман Бабикян и което не спира с протестите с искане на оставките на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

Повод за изявлението на Триото е, заявеното от президента Румен Радев намерение за насрочване на парламентарните избори възможно най-скоро - 28 март. "Продължаваме още по-интензивно неофициалните разговори с демократичните сили и сдружения за предстоящия вот. Наша основна цел остава продължаването на протестите и свалянето от власт на правителството на Бойко Борисов", посочват от гражданската инициатива в изявлението си на страницата във Фейсбук.

"Можем спокойно да заявим, че нараства готовността за взаимодействие по гарантиране на честността на изборите и осигуряването на независимо наблюдение, за да бъде опазено правото на всеки български гражданин да гласува свободно. Продължаваме упорито да търсим вариант, носещ политически израз на общия ни протест срещу системата. Затова ще продължим да работим за разбирателство и вратите ще останат отворени, не само като предизборен модел, а като трайно желание за общи действия, които да поставят България обратно на основите на демокрацията, законността и модерното икономическо развитие", посочват още от "Отровното трио".

Ето цялото изявление на “Отровното трио”:

След оповестяването на възможна най-ранна дата за провеждане на парламентарните избори от президента на Републиката, „Отровното трио и гражданите“ продължи още по-интензивно неофициалните разговори с демократичните сили и сдружения за предстоящия вот. Наша основна цел остава продължаването на протестите и свалянето от власт на правителството на Бойко Борисов.

Можем спокойно да заявим, че нараства готовността за взаимодействие по гарантиране на честността на изборите и осигуряването на независимо наблюдение, за да бъде опазено правото на всеки български гражданин да гласува свободно.

Направихме крачка напред и по декларираното от нас желание за общо явяване на предстоящите избори, с цел прекратяване на едноличния режим на управление. Вече е постигнато принципно съгласие с гражданската платформа „Изправи се.БГ“ и предстои подписване на споразумение.

Продължаваме упорито да търсим вариант, носещ политически израз на общия ни протест срещу системата. Затова ще продължим да работим за разбирателство и вратите ще останат отворени, не само като предизборен модел, а като трайно желание за общи действия, които да поставят България обратно на основите на демокрацията, законността и модерното икономическо развитие.

Проф. Велислав Минеков

Адв. Николай Хаджигенов

Арман Бабикян

Facebook logo
Бъдете с нас и във