Банкеръ Daily

Общество и политика

"Отровното трио": Антикорупционната комисия вдигна запора на акциите на "Виваком" и ощети данъкоплатците

"Отровното трио" - проф. Велислав Минеков, адокат Николай Хаджигенов и пиар-експертът Арман Бабикян, които са организатори на антиправителствените протести, дадоха брифинг пред сградата на Министерския съвет. 

"Кабинетът на Бойко Борисов вече спокойно може да подаде оставка. Той успя да осъществи вероятно последната кражба в управлението си. Става въпрос за сделката с "Виваком", която е реализирана със съучастието на КПКОНПИ", изтъкнаха от "Отровното трио".

По думите на Хаджигенов от КПКОНПИ са вдигнали запора на акциите на "Виваком" по аферата "КТБ" и това е лишило данъкоплатците от 1 милиард лева. На практика тази продажба не можела да бъде осъществена без вдигане на запор и без съгласието на Антикорупционната комисия и синдиците на КТБ.

Той попита кога е настъпило това съгласие и какви са условията, защото, по думите му, това е станало тихомълком.

"Запорът на КПКОНПИ обезпечаваше финансовия интерес на всеки един български гражданин", допълни Хаджигенов.

Организаторите на протеста питат пред кого ще бъдат изслушани председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров и бившият финансов министър Владислав Горанов, които са позволили "кражбата" да стане реалност.

По-рано днес от "Отровното трио" съобщиха, че ще дадат отговор на въпроса "защо кабинетът на Бойко Борисов не подаде оставка". "Имаме обоснованото съмнение, че се изчаква НА ВСЯКА ЦЕНА осъществяването на поредната, а може би последната кражба на стойност 1 млрд. от данъкоплатците", написаха те във Фейсбук.

Малко по-късно бе оповестена информацията, че "Виваком" става част от водещия телекомуникационен и медия оператор в Югоизточна Европа - UNITED GROUP. Сделката е получила регулаторно одобрение на европейско ниво. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във