Банкеръ Daily

Общество и политика

"Отровно трио": Живее ли Гешев в резиденция "Бояна"?

В София започна 47-ата вечер на протести срещу правителството на Бойко Борисов и срещу главния прокурор Иван Гешев. Остават блокадите с палаткови лагери на три кръстовища в столицата -  на "Орлов мост", на площад "Независимост" и пред Ректората на Софийския университет.

От "Отровното трио" представиха искане, внесено в прокуратурата, със 7 въпроса, на които адвокат Николай Хаджигенов иска отговор на основание на Закона за достъп до обществена информация. 

"Живее ли главният прокурор на Републиката Иван Гешев в държавна резиденция "Бояна"? По силата на каква нормативна уредба е разрешено обитанието му на дом номер 5? Имал ли е друг главен прокурор подобна привилегия досега? Извършен ли е ремонт преди нанасянето на Иван Гешев в дом номер 5 и на каква стойност? Проведен ли е търг за ремонта и ако да - кой го е спечелил? Охраняван ли е Иван Гешев от Бюрото за закрила на свидетелите на територия, която се охранява от НСО", попита Хаджигенов.  От бюджета на Прокуратурата ли е платен ремонтът на дом номер 5, попита още той. 

Недоволни от блокадите в столицата тази сутрин се опитаха да премахнат част от палатките пред Ректората на Софийския университет. А тази вечер е организиран контрапротест срещу демонстациите пред румънското посолство. Протестиращите, които събират пред НДК подписи за импийчмънт на президента Румен Радев, заявиха, че ще заведат колективен иск към членовете на "Отровното трио" - адвокат Николай Хаджигенов, пиара Арман Бабикян и скулптура проф. Велислав Минеков. Ако делото бъде спечелено, контрапротестиращите ще дарят парите за благотворителност. Двама от тях днес бяха на разпит в полицията, след като сутринта събориха няколко палатки на участници в антиправителствените протести.

Facebook logo
Бъдете с нас и във