Банкеръ Daily

Общество и политика

Отрицателни са 85 от 99 проби за коронавирус в България, другите още се обработват

Осемдесет и пет от изследваните днес 99 проби за коронавирус са отрицателни, съобщиха от Военномедицинска академия /ВМА/.

Резултатите са от пробите, направени във ВМА и в Националната референтна лаборатория.

Все още се обработват пробите в лабораторията във Варна, като резултатите ще бъдат обявени по-късно. 

Броят на заразените с новия коронавирус по света достигна 98 023, съобщи днес Световната здравна организация (СЗО), цитирана от ДПА.

"Пред прага сме да достигнем 100 000 потвърдени случая", каза генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейсус. Той съобщи още, че от болестта досега са починали 3380 души.

По данни на Университета "Джонс Хопкинс" в САЩ, както и според други оценки, броят на заразените вече е надхвърлил 100 000, отбелязва ДПА.

Страните трябва да са единни в борбата с новия коронавирус, вместо да си налагат ограничения за пътуванията на реципрочна основа, призова ръководителят на спешните операции на СЗО Майк Райън.

"Много е важно хората да разберат, че тези ограничения не действат", каза Райън, след като Япония и Южна Корея си наложиха взаимно визови ограничения. Той подчерта, че подобни мерки трябва да се въвеждат само след внимателна преценка дали съответстват на научните факти и никога не бива да траят дълго време.

Facebook logo
Бъдете с нас и във