Банкеръ Daily

Общество и политика

Отпускат средства за детска болница в Пловдив

Предлага се увеличаването на капитала за болницата "Свети Георги" в Пловдив. То ще се извърши чрез издаването на нови акции. Това стана ясно преди началото на редовното заседание на Министерския съвет.

С увеличението на бюджета ще се построи нова сграда от седем етажа по педиатрия и онкология за деца и възрастни. "Най-просто, ще се построи детска болница за Южна България. Надявам се такава да има скоро и в София", заяви премиерът Бойко Борисов.

За целта ще бъдат отпуснати почти 17 милиона лева.

В новия здравен блок ще се помещава Клиниката по педиатрия, детско спешно отделение, клиниката по онкология, клиника по клинична хематология. Последните две клиники са методологично и функционално свързани с клиниката по детска онкология и хематология, защото работят с един и същ вид патология. 

Новият корпус ще се построи на собствен на УМБАЛ "Св. Георги" парцел, като на 1 етаж ще бъде детското интензивно и детската неврология, на 2 етаж - за гастро, нефро и ендо, на 3 етаж - за пулмология, кардиология, ревматология, на 4 етаж - за детска онкология и над тях - клиника по медицинска онкология и медицинска хематология.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във