Банкеръ Daily

Общество и политика

Отпускат още 125 млн. лева за ваксини

Във всички области на страната е направена организация за ваксинирането на медицинския персонал на първа линия.

Още 125 милиона лева отпусна правителството на днешното си заседание с цел осигуряване на ваксини в борбата срещу COVID-19.

„С тези 125 милиона лева, общо 305 милиона лева са дадени от парите на българските данъкоплатци за ваксини. Ваксините са безплатни и се слагат само при желание от страна на всеки българин“, заяви премиерът Бойко Борисов и напомни, че ваксините са одобрени от Европейската агенция за лекарства и Европейската комисия. 

„Ваксината е единственото, което може да ни извади от пандемията. С огромните усилия на всички наши лекари и медицинските сестри, санитари, лаборанти, личния им пример, който дадоха с ваксинирането. Това е единственият шанс, който цивилизованият свят вижда в момента – чрез ваксините да излезем от тази война“, каза още Борисов, като в същото време постави акцент и върху своевременната подкрепа на правителството в социално-икономическата сфера.  „Правим всичко необходимо, за да пазим работните места, да запазим бизнесите“, добави Борисов. 

По време на правителството заседание здравният министър Костадин Ангелов информира, че ваксинацията върви по план и вече са ваксинирани 3844 души в цялата страна.

„Във всички области на страната е направена организация за ваксинирането на медицинския персонал на първа линия“, посочи министър Ангелов.

Министерството на здравеопазването ще стартира също така информационна кампания, за да може всеки български граждани да бъде осведомен за процеса на ваксинирането. 

Очаква се в началото на следващата година в България да пристигне и следващата пратка ваксини, за което е създадена необходимата организация. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във