Банкеръ Daily

Общество и политика

Отпускат 1.5 млн. лв. за оградата по българо-турската граница

Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2022 година.

С Постановлението се одобряват допълнителни разходи, в размер до 1 500 000 лв., по бюджета на Вътрешното министерство, които ще са за финансовото обезпечаване на управлението на инженерното съоръжение от възпрепятстващ тип по българо-турската граница - така наречената ограда.

Това съоръжение е завършено към края на 2017 г., като то е с прилежащ път по сухоземния участък от българо-турската граница и по поречието на реките Делийска, Резовска и Тунджа.

Първоначално, през 2015 г., проектирането и изграждането на съоръжението е възложено на областните управители на Хасково, Ямбол и Бургас, като всеки отговаря за участъка от съоръжението на територията на съответната област.

През 2021 г. Министерският взе решение така наречената ограда, която е публична държавна собственост, да бъде прехвърлена от областните управители на Министерството на вътрешните работи.

През 2021 г. служителите на ГД "Гранична полиция" са предотвратили 55 000 опита за незаконно влизане в България през българско-турската граница.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във