Банкеръ Daily

Общество и политика

Отново хиляди коли напускат София

След драматичното влизане в София след празниците, хиляди коли отново се натрупаха на изходите на София. 

Километрична опашка се е оформила край Нови хан от коли, напускащи столицата. В последния работен ден от седмицата столичани отново тръгнаха на път, въпреки всички предупреждения от Националния оперативен щаб и правителството.

По Великденските празници 90 хил. автомобили напуснаха София, като част от пътуващите стигнаха до Банско и морето. Оказа се, че някои от тях са декларирали, че отиват при болен възрастен роднина. 

Вътрешният министър Младен Маринов нарече тези хора "тарикати" и се закани, че ще бъдат санкционирани, макар да не е ясно как точно ще се случи, тъй като на ден в София се попълват около 80 000 декларации. В неделя привечер на магистрала "Тракия" се образува километрична колона от автомобили и хората в тях се наложи да чакат с часове, тъй като трябваше да използват единствено "прозореца" от 6 до 8 вечерта, за да влязат в София със служебна бележка.

Премиерът Бойко Борисов коментира, че се надява хората, напуснали София преди празниците с фалшиви декларации, да понесат съответните санкции. "Хората в София, които спазват стриктно карантината, ни се сърдят, че ги пропускаме наобратно. Но в колите има жени и деца, не можем да ги оставим да спят в автомобилите. Какво повече трябва да направт полицаите? Да вземат пушки и тояги ли?", коментира още министър-председателят.

Facebook logo
Бъдете с нас и във