Банкеръ Daily

ГЕРБ и Обединени патриоти:

Отново "демонизират и сатанизират" санирането

Управляващото мнозинство отговори на критиките на БСП и президента Румен Радев за инцидента в Крумово, при който двама пилоти загинаха, а един бе ранен. Министри и председателите на парламентарните групи на ГЕРБ и Обединени патриоти дадоха съвместен брифинг в Народното събрание, като на първо място изказаха съболезнования на близките на загиналите.

"Мислех, че днес ще замълчим, но инцидентът предизвика остро политическо противопоставяне", заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, упреквайки опозицията и държавният глава, че целят "нажежаване на политическото напрежение."

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов подчерта, че модернизацията на армията е започната още от миналото правителство, а преди седмица парламентът е одобрил два от проектите за нови самолети и бронирани машини. 

Регионалният министър Николай Нанков атакува президента Радев, казвайки, че "все повече се набило на очи как президентът контактувал с хора, които хал хабер си нямали от държавно управление". 

"Няма по-деструктивно говорене от това на президента", добави Нанков, обвинявайки държавния глава в спекулации по темата "саниране". Строителният министър се оплака, че отново темата за санирането е била "демонизирана и сатанизирана". 

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров се спря на идеите на БСП за нов вот на недоверие към правителството. Според него опозицията не представила аргументи за вот по темата сигурност. Сидеров каза, че по-скоро чул "поезия в проза".

 

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във