Банкеръ Daily

Общество и политика

Отменени са полетите на "Ер Франс" до София

Отменени са полетите от и до Париж, изпълнявани от авиокомпанията "Ер Франс“. Това сочи справка на сайта на Летище "София“.

Причината е стачка на служителите на "Ер Франс“, включително пилотите, екипажите и наземния персонал.

Днес в 17.35 часа трябваше от София да излети полет AF1789 до Париж "Шарл де Гол“. От френската столица у нас трябваше да кацне полет AF1788 в 16.45 часа.

"Ер Франс“ планира да изпълни 70 процента от полетите, планирани за днес. Френският въздушен превозвач уточни, че от полетите на дълги разстояния, предвидени за днес от Париж, ще бъдат изпълнени 75 процента, от полетите на средни разстояния от и за летище "Роаси" - 65 на сто и 70 на сто от полетите на дълги разстояние на "Орли".

Персоналът на френския въздушен превозвач настоява за увеличение на заплатите с 6 процента. Синдикатите заявяват, че ръководството на компанията трябва да компенсира усилията на служителите в миналото, довели сега до по-добри резултати в дейността на "Ер франс".

Нови протести са предвидени за 10 и 11 април. Тези стачни действия не са свързани пряко с реформите на Макрон, но ще допринесат за попълването на редиците на недоволните и засилват натиска върху правителството, изправено пред истинска социална пролет, посочва АФП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във