Банкеръ Daily

Общество и политика

Отложиха оставката на Лукарски

Заседанието на Националния съвет на СДС се провали. Съветът трябваше да вземе решение дали партията ще започне разговори за обединение с НФСБ на вицепремиера Валери Симеонов (с която отскоро делят и сградата на "Раковски" 134) или ще се търси път към новата коалиция "Демократична България" на ДСБ, "Да България" и Зелените.

Освен това Националният съвет на "синята партия" трябваше да гласува предложенията за оставка на лидера Божидар Лукарски. Това обаче ще се случи на 2 май в Пловдив, където отново ще се съберат сините партийци.

До тази ситуация се стигна, след като самият Лукарски прекъсна днешното заседание, но заместникът му Емил Кабаиванов направи поименна проверка. Оказа се, че има достатъчно делегати с право на глас, за да продължат дискусиите, но не и за смяната на Божидар Лукарски. За това са необходими 2/3 от гласовете на регистрираните делегати.

Съветът в Плодвид ще има за задача да избере временен председател и да насрочи национална конференция за избор на нов лидер, ако Лукарски напусне ръководството.

По време на заседанието се стигна и до ръкопашен бой.

Видео от драматичните събития може да видите на страницата на в. "БАНКЕРЪ" във Facebook - https://www.facebook.com/vestnikbanker/

Facebook logo
Бъдете с нас и във